KZAG Keurmerk Kwaliteit Therapeut

Op de website van het KZAG (Kwaliteit Zorg Alternatieve Geneeswijzen) kunt u o.a. het volgende lezen:

Een goede therapeut in de alternatieve sector te vinden is tegenwoordig lastig. Meestal lijdt de zorgzoeker al onder de ongemakken en stress van een aandoening. Wordt dan maar eens wijs uit de vele therapeuten met verschillende technieken en werkwijzen in de alternatieve geneeskunde.

Goede therapeuten zonder vergoedingen zorgverzekeraars

Als declaraties vergoed worden door de zorgverzekeraars is dat natuurlijk fijn, maar dit wil niet per definitie zeggen dat therapeuten zonder deze vergoedingen niet goed zijn. Naast eisen van bekwaamheid hecht KZAG daarom ook veel waarde aan de referenties die cliënten over therapeuten afgeven, omdat wij resultaten belangrijk vinden.

Professionele therapeuten met het kwaliteitslogo

Wanneer u kiest voor een therapeut met het keurmerk Kwaliteit Therapeut, dan bent u verzekerd van kwalitatief hoogstaande zorg van een professioneel werkende therapeut. KZAG heeft een eisenpakket opgesteld met betrekking tot opleiding en professionaliteit, waaraan therapeuten moeten voldoen als ze zich willen aansluiten. Het keurmerk Kwaliteit Therapeut logo, mag alleen door hen gevoerd worden.

Nieuwe wet Wkkgz

Een zorgzoeker die een therapeut bezoekt die het Keurmerk heeft bemachtigd heeft de garantie dat deze therapeut voldoet aan de Wkkgz. Deze wet beoogt zekerheden te bieden aan de zorgzoeker in het geval er klachten rondom de behandeling zijn. In voorkomend geval kan KZAG middels een professionele klachtenfunctionaris ondersteuning en mediatie aanbieden.

Klik hier voor de website van het KZAG.

Klik hier voor de klachtenregeling van het KZAG.

Klik hier voor het klachtenformulier van het KZAG.